HAppyMini2020-08-27T12:13:32+00:00

HAppyMini

 • HAppyMini® este un viscosupliment de a 2-a generație, care conține acid hialuronic foarte concentrat, extrem de vâscos și elastic destinat îmbunătățirii performanțelor lichidului articular.

 • Formula sa foarte concentrată și reticulată, cât și prezența unui antioxidant puternic (manitol) permit ca HAppyMini® să rămână în articulații mai mult timp decât acidul hialuronic clasic de primă generație și prin urmare necesită doar o singură injecție.

 • Datorita Tehnologiei patentate de reticulare IPN Like , intodeauna este indeajuns o singura injectie. HappyMini este singurul produs din Romania cross-linkat destinat exclusiv articulatiilor mici.

COMPOZITIE HAppyMini: Acid Hialuronic CrossLinked – 16 mg/ml , Manitol 35 mg/ml, clorura de sodiu si apa pentru solutie injectabila. Seringa sterila de 1 ml pentru administrare unica.

De ce să folosesc HAppyMini® pentru a trata artroza articulatiilor mici?

Acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în lichidul articular. Rolul acestuia este lubrifierea cartilajului. În cazul artrozei, deficitul calitativ și cantitativ de acid hialuronic agravează degradarea cartilajului și contribuie la caracterul dureros al bolii. HA este foarte bine tolerat, fara toxicitate demonstrabila si cu putine efecte secundare. Deoarece este injectat direct in articulatie, efectul se instaleaza rapid. Injectiile cu HAppyMini in combinatia acid hialuronic reticulat +manitol si-au dovedit eficienta clinica in tramentul artrozei la articulatiile mici  ( deget,cot,incheietura, temporo-bandibular) si a altor afectiuni ( halux etc).

O soluție viscoelastică pentru tratamentul durerii în articulațiile mici: hallux, articulații ale degetelor, articulații carpico-metacarpiene ale degetului mare, încheietura mâinii, cotului, articulații temporomandibulare afectate de osteoartrită.
O combinație unică de gel reticulat de acid hialuronic  și manitol.

Cât este de eficient HAppyMini?

Numeroase studii științifice au dovedit eficiența prelungită a injecțiilor cu acid hialuronic în artroză.

Tratamentul cu HappyMini este special recomandat pentru articulatiile mici, precum ale mainilor si picioarelor , putand fi administrat si alte articulatii sinoviale.

 • Injecția cu HAppyMini® mă va vindeca de artroză?

  Nu, deocamdată nici un tratament cunoscut nu poate vindeca artroza.Totuși, acum avem dovada că injecțiile cu acid hialuronic pot reduce viteza de degradare a cartilajului, pe lângă efectul favorabil asupra durerii și mobilității.

 • Injecția este dureroasă?

  Protocolul recomandat datorat calitatii unice al produsului este de o singura injecție intra-articulară  Injecția sunt făcute de un medic care cunoaște această practică, în condiții stricte de asepsie. Ținând seama de dimensiunea foarte fină a acelor folosite în mod curent, de obicei injecția este aproape nedureroasă. Se recomandă un repaus relativ în primele 12-24 de ore de după fiecare injecție. Reacții dureroase rare (2-5%) pot apărea în primele ore sau în primele zile după injecție. De obicei, acestea dispar spontan în mai puțin de 48 de ore și necesită doar repaus și la nevoie aplicarea unei pungi cu gheață. Dacă aceste simptome durează mai mult de 3 zile, sau în cazul umflării anormale a articulației ori a apariției febrei, contactați din nou medicul.

 • Cat dureaza efectul terapeutic al produsului ?

  In functie de gradul de afectare al articulatiei, de tehnica de injectare si nu in ultimul rand de modul de viata al pacientului, efectul terapeutic se poate prelungi pana la 1 an de zile. Prezenta manitolului in concentratie mare in HAppyMini potenteaza efectul terapeutic , prin rezistenta la degradare al HA. Se recomanda repetarea curei dupa control.

Go to Top